maandag 21 januari 2013

Boerenkost





Geregeld staat er ten huize Zoetje simpele, lekkere boerenkost op het menu. Zo ook vandaag. De pot schafte, op verzoek, bloemkool met witte saus en gekookte aardappelen. Deze passen uitstekend bij de spiering die vriendjelief meebracht van de beenhouwer. 
En niet zomaar een spiering, maar spiering van The Duke of Berkshire, overheerlijk vlees dat ze bij onze plaatselijke beenhouwer verkopen. Echt een aanrader!

Het recept stelt niet zoveel voor. Ik stoomde de bloemkool en kookte de aardappelen. Dan doen we deze samen in een ovenschaal. De witte saus maakte ik door boter te smelten, hier vloeiende bloem bij doen en even laten droogbakken tot het naar biscuit ruikt. Daar doen we melk bij, beetje bij beetje tot de saus de gewenste dikte heeft. Ik doe hier vaak een scheutje oxo bij voor de smaak. En deze keer deed ik er ook een half kuipje smeltkaas bij. Dit doen we op de bloemkool-aardappel, nog beetje parmezaan erover raspen en in de oven om te gratineren. 
Ondertussen kan de spiering gebakken worden, liefst in echte boter, gekruid met beetje peper en zout.

Snel op een bord leggen en aanvallen maar!

Tot kooks,
Zoetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten